16 september 2018
14:00

Syrianska FC P-07 Vit

Referat: Nyköpings BIS P06 Röd - Syrianska FC P-07 Vit

Denna söndag spelade vi bortamatch mot Nyköping p06. Matchen slutade 2-1 till oss men siffrorna speglar inte matchbilden. Senaste matchen slutade 1-1 när vi drabbades samman där Nyköping lyckades kvittera i slutminuterna.

Vi startar matchen med ett högt tempo med hög press och snabba passningar genom lagdelarna. Vi tillåter inte Nyköping att rulla bollen och vi vinner den snabbt på deras planhalva genom hela första halvlek. Johannes gör 1-0 på frispark. Vi skapar en hel del chanser i första halvlek men lyckas inte riktigt få in den i mål. Vi är stabila defensivt genom hela banan och Nyköping har väldigt svårt att komma till anfall. Vi kontrollerar matchen väldigt bra och borde ha stängt matchen tidigt med de lägen vi skapar.

Andra halvlek går vi ner i tempo lite men fortsätter skapa chanser men återigen vill bollen inte in. Nyköping lyckas kvittera på en snabb omställning där vi tappar bollen i uppbyggnadsfasen. Detta ger Nyköping lite energi men vi fortsätter stå upp bra och släpper inte till något defensivt men vi blir lite svaga framåt och frustrerade av att vi inte gör mål.

Inför sista halvleken tog vi upp vikten att inte bli för stressade av att bollen inte går in i mål, att vi ska höja tempot i passningsspelet samt fortsätta trycka ner Nyköping genom att vinna bollen på deras planhalva.
Vi äger hela tredje halvleken, vi spelar bra fotboll på Nyköpings planhalva och till slut blir vi även belönade för vår prestation och lyckas göra 2-1 genom Antonio.

Jag anser att vi gör en av säsongen bästa prestationer idag då vi spelar mot kanske seriens starkaste lag. Nyköping är väldigt fysiska och försöker göra det väldigt svårt för oss men vi står upp väldigt bra, är aggressiva i vårt defensiva spel och står rätt i våra positioner. Självklart är vi inte nöjda med att vi missar väldigt många klara målchanser denna match men det viktigaste är att vi skapar lägerna, till slut kommer målen sitta där de ska. Vi viker inte ner oss trots att vi är 1-2 år yngre än motståndarna och vi slutar aldrig att fortsätta spela en bra fotboll längst marken och skapa chanser vilket till slut belönade sig.